Monday, April 29, 2013

on boyfriend jeans. part I







jeans: Mango, shirt & shoes: Zara 


On the matter of the boyfriend jeans trend, not necessarily your boyfriends, summed up as an opinion I'd have to say it is among the best parts of being a blogger, or even slightly fashion conscious, for in no other situation would I approve wearing the wrong clothing size or badly fitted pants. But this trend embodies my absolute favorite - the freedom to combine masculine with feminine pieces, leading to exactly what my style is, the right mix of both.      



Thursday, April 25, 2013

white lining .



blouse: Zara, skirt: Bershka, sneakers: Converse


I swore that this will be my first and last blog post with mobile phone pictures, and here I am breaking that promise. I just had to capture this path that I've been walking up and down for the last four years. Hard are the days of college.
Државна, ти си едно ужасно место, ама јас те сакам. 

Tuesday, April 9, 2013

Day 5 || Fashion Weekend Skopje



shirt: vintage, jeans: Mango, shoes & bag: Bershka


Повеќе за ревиите на 5тиот ден од Fashion Weekend Skopje прочитајте тука, и голема благодарност до @h3xman за фотографиите (има и блог!)


Sunday, April 7, 2013

Friday, April 5, 2013

POP! Fashion || Fashion Weekend Skopje



dress: Zara, bag: Mango, cuffs: H&M




По успехот на проектот 'Џез и мода', што се оддржа во рамките на Моден викенд Скопје пролет/лето 2012, оваа сезона продолжува соработката со Амбасадата на Соединетите Американски Држави, со проектот на тема 'POP! Fashion', во облик на конкурс на кој можеа да аплицираат модни дизајнери, дизајнери на накит и модни додатоци, како и студенти по моден дизајн, чија задача беше да ги претстават своите идеи инспирарни од американската поп арт култура. 
На 3ти Април се одржа гала вечерта на која беа претставени 13те тимови финалисти на конкурсот, во просториите на Амбасадата на САД. 
Едукативниот дел на проектот е претставен со работилници на тема 'Бренд менаџмент', водени од професорот Бјорн Бенгтсон од Модниот институт за технологија во Њујорк. 

За пофалба е беспрекорната организација на тимот кои стои позади проектот, како и идејата да им се овозможи на младите дизајнери обука од професор од врвен американски факултет за дизајн, а највеќе младешката енергија на самите дизајнери, храброста и иновацијата во нивните идеи. Им честитам на сите, верувам дека жирито кое треба да избере победник ќе има тешка задача, а подолу се моите фаворити.



Mashite Lochi и Arta Shakiri


Марио Милосов

Almir Ibraim 


Thursday, April 4, 2013

Day 1 || Fashion Weekend Skopje



blazer: Mango, shirt: Peacocks, skirt: Bershka, bag: Accessorize, coat: Zara 

Како мал вовед во овогодинешниот Моден Викенд Скопје пролет/лето, погледнете го ова видео од снимањето на постерот, како и официјалната програма.
Во склоп на првиот ден, по свеченото отворање, беа ретроспективната изложба за модата во Југославија и Македонија во периодот 1983-2013, како и ревиите на Никола Ефтимов и Тања Кокев.
Она што посебно ме радува е експанзијата на нашата мала заедница на модни блогери. Моето првично воодушевување од порастот на бројот на модни блогови на првата средба конечно прерасна во сериозен проект во облик на Macedonian Fashion Bloggers - група на која секојдневно и се придружуваат нови членови и каде може да ги следите сите нови постови. Среќно заклучувам дека веќе не сум Робинзон Крусо на блогерството.



Powered by Blogger.
Scroll To Top