Tuesday, April 28, 2015

enchalon dissected.


Деновиве често ја имав истата мисла ’Светот е убав затоа што има супер креативни луѓе во него’, а особено зашто ја имам таа чест да се дружам и соработувам со некои од нив. Не е тајна дека веста за новиот проект на Ирина Тошева во кој соработува со млади модни блогери ја дочекав со гласно ’опааа’, а уште погласно затоа што ми ја соопшти Ерина, со која веќе утврдивме дека имаме фотохемија.

Уште кога ја видов Енхалон колекцијата на FWSK, првото што го помислив е дека целата таа езерска магија мора да биде споена со урбаниот дух, и со Ерина брзо се разбравме дека сакаме многу бетон, геометрија и Скопје (проследено со многу стикери со наочари и кулоќа на чет). Убедувањето со Ирина дека мора да изберам манекенско парче од колекцијата одеше потешко, ама вредеше во моментот кога сфатив дека ги облекувам апсолутно најдобро скроените palazzo панталони во мојот живот. 

Честитки за Ирина за феноменалната колекција (не дека очекувавме друго) и добредојде за новиот сајт

 

 


Sunday, March 1, 2015

sunday inspiration. midi skirt.


Combining the midi skirt trend sounds like the most feminine item you can add to your wardrobe, but since we (sadly) don't wear it in the classical way any more, it turns out to be a very tricky piece to master.
Even though I am quite the opposite of a fan of the fashion rules, a midi skirt actually requires two;
1. always go for a close-fitting top to avoid looking too bulky 
2. flat shoes are not your friends in this case if you want to have a proportionate figure


 

 

 


Tuesday, February 24, 2015

rings rings.


What seemed as a normal idea to grab the first thing on the table, now seems like a douchebag move to take pictures of my phone. If you can get past it, here's my new addition from H&M to the ring collection, and an expression to the love towards piles and piles of silverware on my fingers. 


Powered by Blogger.
Scroll To Top