Monday, April 29, 2013

on boyfriend jeans. part Ijeans: Mango, shirt & shoes: Zara 


On the matter of the boyfriend jeans trend, not necessarily your boyfriends, summed up as an opinion I'd have to say it is among the best parts of being a blogger, or even slightly fashion conscious, for in no other situation would I approve wearing the wrong clothing size or badly fitted pants. But this trend embodies my absolute favorite - the freedom to combine masculine with feminine pieces, leading to exactly what my style is, the right mix of both.      2 comments:

Citatelka said...

Здраво, се e ок ова што го правиш на блогот, но имам една добронамерна забелешка - фармерките воопшто не ти се boyfriend jeans. Очигледно е дека тоа се твои малку постари обични фармерки кои мислиш дека ти се доволно големи, а не се. Boyfriend jeans треба да се видливо поголем број - hence и нивното име, демек си ги позајмила од дечко ти...

Македонски моден блог said...

On the matter of the boyfriend jeans trend, not necessarily your boyfriends...

Делов тотално го поддржувам.
Погрешен крој, огромен број итн, може да ја направи комбинацијата тотална утка.

Ти од друга страна, изгледаш убаво како и секогаш.
Ми се допаѓа што и класични, елегантни парчиња комбинираш на твој начин и го носиш тоа како што доликува. :)

Чевлите и очилата ми се на must have листа веќе подолг период. Не можам да им се изнагледам. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.
Scroll To Top